Aromaterapi Essentials Essential

Aromaterapi Essentials Essential

Perdana Ramuan dalam Essential Aromatherapy: Jangan Ikuti Laman Tanpa 'Em

"Tabib, sembuhkanlah dirimu," kata pepatah mengarahkan, kerana relevan hari ini seperti 2000 tahun dahulu. Hari ini kita mempunyai lebih banyak alat dan teknik untuk mengekalkan kesihatan kita sendiri dan kesejahteraan berbanding sebelum ini; dan, kerana kos penjagaan kesihatan soars di luar bidang, perubatan dan rumah remedi pencegahan mendapatkan kepentingan. Lebih banyak kita boleh mencegah penyakit dan menyembuhkan diri kita, semakin banyak kita dapat mengurangkan tekanan pada sistem penjagaan kesihatan, membantu mengurangkan kos terlalu tinggi bagi rawatan perubatan.

Aromaterapi Essential berdiri sebagai salah satu elemen yang paling berkesan dan paling banyak diabaikan dalam himpunan kami amalan kesihatan harian. Satu berkata naturopath menyatakan, "Di antara semua amalan penyembuhan semula jadi untuk memperkaya dan meningkatkan kehidupan seharian kita, penggunaan mahir minyak yang penting dan wangian pasti kedudukan sebagai yang paling mudah, paling murah, dan mungkin yang paling bermanfaat."

The Essentials Aromatherapy Essential
Lebih atau kurang dalam susunan nilai sehari-hari

1. Lavender, unik perempuan-Yang paling berguna, menyesuaikan diri, dan feminin antara keperluan aromatik. Alam telah disesuaikan lavender untuk meredakan, mengurangkan, atau menyembuhkan majoriti paling gigih, aduan kesihatan menyeluruh wanita. Dinamakan dari perkataan Latin untuk pembersihan, lavender berkesan pada kulit dan keajaiban pada rambut; sebenarnya, banyak naturopaths amat mengesyorkan lavender sebagai selamat, alternatif semula jadi untuk bahan kimia untuk rawatan kutu dan kurap. Apa yang penting, lavender melegakan dan mencegah aduan kencing semasa ia menggalakkan penghadaman yang sihat dan edaran. Lavender juga melegakan tekanan dan kebimbangan, dan ia tergolong antara alat bantu tidur terbesar Alam.

2. Chamomile, menenangkan sebagai lullaby-Sweet, samar-samar buah, chamomile, penenang semula jadi, telah berkembang sangat popular di kalangan pembuat teh herba kerana sifat-sifat menenangkan dan menenangkan. Ramai wanita mendakwa chamomile berdiri keluar sebagai satu-satunya aromaterapi penting berkesan terhadap tanda-tanda pra-haid. Wanita melaporkan chamomile bukan sahaja melegakan ketidakselesaan fizikal kekejangan haid-terutamanya kembung dan; mereka berkata ia juga mengurangkan keresahan dan perubahan mood. Biokimia mencadangkan faedah chamomile untuk wanita mungkin disebabkan oleh kepekatan yang sangat tinggi sebanyak phyto-estrogen, hormon wanita dalam tumbuhan.

3. Sage, membuka pintu persepsi penduduk asli Amerika Utara Maha bijaksana di atas hampir semua tumbuhan penyembuhan lain, menggunakannya dalam semua upacara pembersihan mereka dan termasuk "Saging yang baik" di kalangan semua upacara mereka pemulaan untuk kanak-kanak menjadi lelaki , kanak-kanak perempuan menjadi wanita, anak-anak muda menjadi pahlawan, dan pengantin muda bersedia untuk melahirkan anak. Setanding dengan upacara-upacara terakhir beberapa agama ', ritual Saging kerap disediakan tua-tua untuk mengambil tempat masing-masing di sepanjang jalan semangat yang besar. Yg mengasyikkan, provokatif, dan nyata warna tanah, bijaksana dengan cepat lulus halangan darah otak, merangsang otak kanan otak, yang mengawal imaginasi, emosi, dan daftar psikik keseluruhan yang dikaitkan dengan mistik dan kerohanian.

4. Patchouli, semua-tujuan penjagaan Anti-bakteria kulit, anti-kulat, dan kaya nutrien, nilam pangkat tinggi dalam senarai barangan keperluan aromaterapi untuk penjagaan kulit semula jadi. Minyak pati nilam melegakan aduan kulit secara literal dari kepala ke kaki, berfungsi dengan baik sebagai rawatan jerawat, kerana ia membunuh bakteria yang menyumbang kepada memecah-out, dan bekerja sama dengan baik sebagai ubat kaki atlet, kerana ia membunuh kulat kaki makan air. Sebagaimana yang menenangkan kerana ia adalah pembersihan, nilam melegakan chapping dan ekzema; dan ia berfungsi dan juga untuk kulit berminyak yang jelas-up kerana ia membantu memulihkan emolien semula jadi untuk kulit kering.

Lemon: The Aromatherapy Kebanyakan Essential

Seperti lagu rakyat legenda pergi, pokok limau yang sangat cantik dan bunga limau manis; buah lemon yang miskin mungkin mustahil untuk makan, tetapi ia membentuk rayuan rasa dengan pembersih, penyembuhan, dan kuasa tenaga. Sebagai peraturan umum, lemon juga dengan hanya kira-kira semua perkara aromatherapeutic, dan pengurus domestik inovatif masih belum menjumpai satu tugas isi rumah yang tidak mendapat manfaat daripada dos liberal limau. Lemon tidak semua dari membasmi kuman papan pemotong anda untuk menghapuskan radikal bebas dalam organ-organ penting anda. Sama seperti nenek anda dinasihatkan, "mutiara dengan segala-galanya, sayang," jadi Ibu Bumi kaunseling, "Lemon dengan segala-galanya."

Tidak ada komentar:

Posting Komentar