Merawat Jangkitan kencing Tract dalam 3 Langkah Mudah

Merawat Jangkitan kencing Tract dalam 3 Langkah Mudah

Hampir semua orang telah mengalami satu jangkitan saluran kencing (UTI) dalam kehidupan mereka. Walau bagaimanapun, kira-kira 80% daripada wanita mengalami bukan sahaja UTI tunggal tetapi mengulangi jangkitan juga.

Terdapat langkah pencegahan yang boleh diambil untuk mengelakkan serangan masa depan dengan UTI, tetapi kita akan memberi tumpuan kepada tiga perkara yang boleh anda lakukan dalam usaha anda untuk merawat jangkitan saluran kencing yang anda ada sekarang.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila merawat jangkitan saluran kencing adalah untuk minum lebih banyak cecair dengan kerap. Anda boleh minum lebih banyak air, minum sekurang-kurangnya 2 gelas jus kranberi (tanpa gula) sehari dan / atau jus blueberry. Anda perlu minum lebih banyak cecair, cecair sebenar tidak adalah sama pentingnya dengan kenaikan ini. Walau bagaimanapun, anda harus mengelak daripada kopi, soda, alkohol dan minuman tenusu.

Kedua, perkara seterusnya yang perlu anda lakukan adalah mempertimbangkan jenis pakaian dalam yang anda pakai. Sebagai contoh, jika anda memakai pakaian dalam yang ketat anda pada dasarnya memberi bakteria tempat pembiakan dan mungkin membuka badan anda untuk satu lagi jangkitan saluran kencing.

Ketiga, jenis-jenis makanan yang anda makan juga boleh memberi kesan kekerapan jangkitan saluran kencing anda mengalami. Sebagai contoh, produk tenusu secara umum harus dielakkan jika anda mempunyai serangan kerap dengan jenis ini jangkitan. Pada asasnya, anda perlu menonton apa yang anda makan.

Tips ini telah bekerja untuk ramai orang dan terus bekerja untuk ramai orang. Ia adalah penting bahawa anda membuat temujanji dengan doktor anda untuk memastikan anda benar-benar mempunyai UTI dan tidak sesuatu yang lain. Ini semua adalah tips yang hebat yang boleh digunakan walaupun anda sedang mengambil antibiotik untuk merawat jangkitan saluran kencing anda.

Sebelum anda mengambil sebarang makanan tambahan, mengubah diet anda atau minum apa-apa yang anda perlu mempunyai kelulusan doktor anda. Terutamanya jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan lain. Ada kemungkinan bahawa menukar diet anda atau minum corak anda boleh menyebabkan masalah yang serius dengan isu-isu kesihatan anda yang lain. Ubat-ubatan juga mungkin menimbulkan sekatan ke atas pengubahsuaian yang anda boleh lakukan.

Merawat jangkitan saluran kencing tidak begitu sukar kerana anda mungkin berfikir Walau bagaimanapun, rawatan perlu berterusan walaupun selepas keadaan itu hilang. Contohnya, membersihkan diri untuk menghapuskan bakteria, tidak memakai pakaian ketat dan menjaga diri anda dengan baik terhidrat adalah penting untuk mengalahkan UTI yang sedia ada dan mencegah serangan masa depan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar