Refleksologi - Cara Ke dalam abad ke-21

Refleksologi - Cara Ke dalam abad ke-21

Apabila ditanya jika mereka pernah mempunyai Refleksologi, orang-orang yang telah mengalaminya menyala. Mereka ingat bagaimana indah ia adalah untuk merasakan tangan mahir Reflexologist a. Bukan sahaja mereka melaporkan perasaan seperti mereka berjalan di atas awan selepas sesi Reflexology mereka, tetapi juga berasa lebih baik di seluruh, dengan, rasa yang dipertingkatkan yang lazat kesejahteraan.

Refleksologi ialah kajian, sains dan seni menggunakan sentuhan tertentu pada peta dikurangkan), sangat rapat menyerupai bentuk tubuh manusia, yang terdapat pada telinga luar, tangan dan kaki. Menurut teori Refleksologi, kesan daripada banyak tekanan yang semakin bertambah di pelbagai tempat di badan kita, tersumbat juga terkumpul di dalam bahagian telinga, tangan, dan kaki yang sesuai dengan kawasan-kawasan tertekan. Ini tersumbat menunjukkan aliran bioelectric dari satu saraf yang lain. Sebaliknya, sel-sel tidak menerima semua tenaga saraf yang diperlukan untuk berfungsi secara yang terbaik. Mengurangkan bekalan neural kepada sel-sel sering membawa kepada ketidakseimbangan kesihatan (penyakit, rasa tidak selesa, sakit).

Dengan menggunakan teknik sentuhan lembut dengan nama-nama seperti ibu jari berjalan kaki, roll metacarpal dan inchworm berganda, tersumbat yang mengurangkan aliran bioelectric dari satu saraf yang lain dipecahkan. Seperti yang tersumbat dihapuskan, saraf penuh bekalan tenaga boleh sampai ke sel-sel tubuh, yang membolehkan mereka untuk berfungsi pada kapasiti penuh lagi. Sel berfungsi dengan baik adalah sel yang sihat. Sel-sel lebih sihat, orang berasa lebih baik.

Beberapa faedah yang dilaporkan Reflexology termasuk kelonggaran yang mendalam, pengurangan kesakitan dan penghapusan, peredaran bertambah baik, meningkatkan bekalan oksigen khasiat dan detoksifikasi. Sebaliknya, organ, kelenjar, dan struktur menormalkan badan dan berfungsi dengan lebih optimum. Ia adalah perkara biasa bagi orang-orang untuk mencari Reflexology bukan sahaja untuk berasa lebih baik, tetapi juga untuk mengelakkan ketidakseimbangan dan mengekalkan kesihatan yang baik. Oleh kerana orang yang masih berpakaian sepenuhnya semasa sesi Refleksologi - hanya kasut dan sarung kaki diambil kira - Refleksologi juga menyediakan cara yang selamat untuk membawa sentuhan asuhan ke dalam hidup anda.

Paul Nagier MD, pakar neurofisiologi, mula-mula ditemui peta badan pada telinga luar di Perancis pada tahun 1957. William Fitzgerald, MD pada awal tahun 1900-an, telah menjumpai peta badan pada tangan dan kaki di Amerika Syarikat. Sehingga awal 1980-an, orang ramai mendengar hampir sepenuhnya daripada Refleksologi kaki, dan hanya sekali-sekala tangan dan telinga Reflexology. Siri keseluruhan penemuan muncul semasa dekad '0 ini, membentuk satu badan baru ilmu yang sedang merevolusikan bidang Reflexology.

Kejayaan dramatik pertama kali datang dengan ia telah menyedari reflexing semua tiga peta Refleksologi (telinga, tangan dan kaki) adalah nyata lebih berkesan daripada bekerja di salah satu daripada ketiga-tiga sistem. Satu penemuan utama yang kedua diikuti, bahawa setiap satu daripada tiga sistem Reflexology adalah lebih baik untuk sesetengah jenis ketidakseimbangan kesihatan. Telinga yang sangat berharga untuk kelegaan cepat ketegangan otot dan rasa tidak selesa sering dijumpai di leher, bahu, belakang, kawasan pinggul dan sciatic, dan unik berkesan untuk melegakan banyak reaksi alahan. Tangan membantu seseorang untuk mendapatkan pemahaman yang lebih cepat sakit kepala, masalah resdung dan ketidakselesaan perut atas seperti hyperacidity. Kaki bersinar dalam kegunaan mereka untuk melegakan Sindrom Prahaid, senggugut, ketidakselesaan lutut dan ketegangan perut am dan tekanan.

Namun penemuan ketiga datang hanya selepas tahun permohonan diamalkan daripada dua yang pertama. Corak keutamaan muncul, mendedahkan usaha yang paling berkesan di mana untuk refleks telinga, tangan, dan kaki untuk mengurangkan kesan-kesan tekanan untuk mana-mana bahagian tertentu badan.

Untuk mengesahkan ini penemuan baru-baru ini, satu kajian penyelidikan yang dijalankan secara saintifik Reflexology melihat wanita yang mengalami Sindrom Prahaid. Semua peserta menyimpan rekod 39 berbeza gejala PMS setiap hari selama enam bulan. Wanita yang telah dibahagikan secara rawak kepada tiga kumpulan - aktif, plasebo dan kawalan. Kumpulan kawalan tidak menerima Reflexology semasa kajian enam bulan; mereka telah digunakan untuk perbandingan asas. Kumpulan aktif dan plasebo menerima amali Reflexology dalam tempoh dua bulan pertengahan projek penyelidikan. Kumpulan aktif menerima Reflexology sebenar yang tidak ada kena mengena dengan gejala PMS. Keputusan yang dramatik: pengurangan 62.6% dalam gejala PMS bagi kumpulan itu aktif, hanya pengurangan 24.8% gejala untuk kumpulan plasebo, yang biasa untuk kajian plasebo yang berkaitan, dan tidak ada peningkatan yang ketara dalam kumpulan kawalan.

Jika peningkatan populariti Reflexology sejak 10 tahun yang lalu adalah satu petunjuk, kita berada dalam satu perjalanan yang menarik ke dalam abad ke-21 dan seterusnya.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar