Korea Ginseng Root dan Red Ginseng Roots

Korea Ginseng Root dan Red Ginseng Roots

Beribu-ribu tahun, Korea telah menggunakan Korean Ginseng Root mempercayai bahawa ia "melindungi sistem organ, menenangkan perasaan, dan mencerahkan mata." Salah satu lama karya perubatan Korea menyatakan bahawa "jika seseorang mengambil Red Ginseng secara berterusan, badan beliau akan berasa ringan jadi orang yang boleh hidup lebih lama." Banyak kajian baru-baru ini menyokong penemuan lama manfaat Korean Red Ginseng Root, dan sehingga hari ini, ramai orang mengambil mereka untuk kekal sihat.

Apakah Ginseng Root Korea?

Korean ginseng, salah satu spesis Panax, biasanya kira-kira 60-80 sentimeter (termasuk batang dan daun) dan akar mereka adalah kira-kira 7-10 sentimeter. Korea memanggilnya "Dalam sam," yang bermaksud "tumbuhan manusia" kerana ia berbentuk seperti seorang lelaki. Akar Red Ginseng kedua-duanya liar ditanam dan dituai di tempat yang sejuk Korea. Ginseng rasa manis pada selepas pertama tetapi akhirnya pahit, dan hari ini mereka boleh didapati sebagai serbuk, akar yang kering, dan ekstrak cecair. Korean Red Ginseng adalah sejenis Ginseng Korea yang dituai selepas 6 tahun.

Kebaikan Root Red Ginseng

Akar Ginseng Korea menguatkan sistem imun manusia dengan bahan aktif utamanya, ginsenosides. Ginsenosides membantu badan mengurangkan kesan-kesan tekanan dengan meningkatkan sintesis protein dalam otak, sekali gus meningkatkan peredaran darah di dalam otak. Peredaran darah yang lebih baik di dalam otak membolehkan prestasi mental dan fizikal yang lebih baik. Akar Ginseng Korea digunakan untuk penyakit kencing manis, migrain, jangkitan, dan radiasi serta perangsang untuk selera makan. Satu lagi penggunaan secara meluas dikenali akar Ginseng adalah untuk meningkatkan stamina. Selain ginsenoside, yang steroid seperti fitokimia, akar Ginseng Korea juga mengandungi panaxtriol yang membolehkan pemulihan yang cepat daripada penyakit dan peningkatan dalam kekuatan. Akar ini sebenarnya boleh bekerja seperti steroid semulajadi yang atlet boleh mengambil. Bahan-bahan dalam akar Ginseng Korea juga boleh didapati dalam minuman tenaga.

Kajian telah menunjukkan bahawa Korea akar Red Ginseng membantu mati pucuk lelaki. Ini bermakna bahawa akar Red Ginseng sebenarnya boleh menjadi alternatif semulajadi untuk Viagra, yang merupakan campuran bahan kimia luar biasa yang dibuat di makmal. Akar ini juga digunakan untuk membantu wanita yang mempunyai simptom menopaus. Satu lagi kajian menunjukkan bahawa Red Ginseng (terutamanya Korean Red Ginseng) boleh mengurangkan berulang kanser perut.

Keselamatan & dos

Akar Ginseng dikelaskan sebagai "umumnya diiktiraf sebagai selamat" oleh Amerika Syarikat Pentadbiran Makanan dan Dadah, dan disyorkan oleh ramai doktor. Juga, akar ini umumnya dianggap selamat untuk diambil dalam jumlah yang besar. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ramai orang mengambil Akar Ginseng Korea dalam pelbagai cara dan Korea makan mereka dengan membuat sup ayam yang dikenali sebagai "sam-gye-tang" dengan mereka juga.

Untuk menyimpulkan,

Korea Ginseng Akar:
- Menguatkan sistem imun
- Mengurangkan kesan-kesan tekanan
- Pergaduhan kencing manis, migrain, jangkitan
- Merangsang selera makan
- Peningkatan stamina
- Meningkatkan pemulihan penyakit
- Membantu lelaki dengan disfungsi erektil
- Membantu wanita dari gejala menopaus

Tidak ada komentar:

Posting Komentar